ISKOLAI MOZAIK

Divatbemutató

  1. november 12-én 17 órai kezdettel a Mobil- Földeáki Fiatalok Egyesülete Divatbemutatót szervezett a helyi lakosok fellépésével. Iskolánk több tanulója és pedagógusa is részt vett a rendezvényen, ahol szebbnél-szebb ruhákban mutatták meg magukat. Ügyességükért és bátorságukért dicséret illeti a következő tanulókat:
  2. Almási Kamilla (2.o.) 2. Vass Levente (4.o.) 3. Kovács Laura Fanni (5.o.)
  3. Almási Máté (5.o.) 5. Horváth Eszter (7.o.) 6. Kosztolányi Emese Noémi (7.o.)
  4. Vízhányó Dorka (7.o.)

Bajusz Levente (4.o.) partnerével Kelemen Lizával (5.o.) táncelőadást, Bozsogi Elvira (4.o.) majorette bemutatót tartott.
Nyílt napok

  1. november 16-án az alsó tagozaton, 17-én a felső tagozaton nyílt napot tartott iskolánk az első 3 órában. Ezen a két napon a szülők, nagyszülők, óvónők és az érdeklődők betekintést kapnak az iskolai életbe. Megtekinthetik a tanítási órák menetét, láthatják a pedagógusok óravezetését, a tanulók munkáját és a tanár-diák kapcsolatokat.

Fogászati szűrés

Novemberben megkezdődtek iskolánkban a fogászati szűrések. Minden osztály ellátogat az Egészségházba, ahol elvégzik a diákok állapotfelmérését. Amennyiben a tanulóknak kezelésre van szükségük, azt az osztályfőnökök jelzik a szülők felé.

Adventi gyertyagyújtás

Községünkben az első adventi gyertyagyújtásra 2016. november 27-én délután 16 órakor került sor. Iskolánk több tanulója is részt vett a rendezvényen. Először Kiss Csanád 8. osztályos tanuló szavalta el Boros Gergely: Adventi készülődés című versét. Majd Olasz Attila plébános beszélt a várakozás jelentőségéről növekedve hitben, reményben és szeretetben. Ezután iskolánk 4. a  osztályos tanulói adták elő műsorukat Hajdúné Siket Márta tanítónő vezetésével, melyben az advent kialakulását ismertették meg a jelenlévőkkel. Az előadást színesítette, hogy Vas Erika tanítónő karácsonyi dalokat játszott klarinéton.

Pályaválasztás

  1. november 29-én délután 15 órai kezdettel pályaválasztási szülői értekezletre hívtuk meg iskolánk 8. osztályos diákjait és szüleit. Kilenc makói és hódmezővásárhelyi középiskola mutatkozott be. Azok az intézmények amelyek nem tudtak részt venni ebben az időpontban, osztályfőnöki órákon tartották meg beszámolójukat a továbbtanulók számára. Évről évre nagy számban jelennek meg az érdeklődők, mert rálátást kapnak az iskolák arculatára és információkat gyűjthetnek az intézményekben folyó munkáról. A gyermekek és szüleik ilyenkor kérdéseiket is feltehetik az iskolák képviselőinek.
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.