Iskolai Mozaik

Farsang

Ebben az évben február 16-án volt az alsó tagozat farsangi mulatsága. Az előző évekhez hasonlóan, most is a negyedik osztályosok szervezték meg ezt a délutánt. Ebből adódóan az ő produkciójukkal kezdődött a karnevál, melynek címe: A népek farsangja volt. A műsort összeállították és betanították Kádár-Tóth Enikő, Mihalik Zita, Vas Erika és Hajdúné Siket Márta tanítók.

Ezután a többi osztály tanulói mutatták be ötletes jelmezeiket. Volt közöttük: dominó, csiga, méhecske, pingvin, István király, vadász, kalóz, zsoké, indián, gésa, az iskola rabja  …stb.    A felvonulás végeztével minden gyermek egy-egy tábla csokoládét kapott jutalmul.

A diákok nagy izgalommal várták a nap következő eseményét, a tombolák kiosztását. Eközben a büfében meg lehetett vásárolni a szülők által készített szendvicseket, süteményeket, teát és üdítőket. Egy kis pihenő után a Tátika szórakoztató, táncos produkcióit tekinthettük meg, melyet a harmadik és negyedik osztályosok adtak elő. Majd a gyermekek kedvük szerint táncolhattak a színpadon. Ezzel a programmal zárult az alsósok farsangi délutánja. A zenék lejátszását köszönjük Vass Istvánnak.

Másnap, február 17-én a felső tagozatosok töltötték meg élettel a Művelődési Házat. Hagyományainkhoz híven, most is minden osztály egy jelmezes, táncos előadással készült. A tanulók már hetekkel a farsang előtt, lázasan gyakoroltak tanáraikkal együtt. Éppen ezért a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mire eredményt tudott hirdetni a sok színvonalas és ötletes produkció között. A zsűri tagjai: Szabó Ágnes, Kádár-Tóth Enikő, Vas Erika, Babut Erika, Polyákné Kelemen Júlia és Siket Tamás voltak.

Az eredmények a következőképpen alakultak:

5-6. évfolyam

I.             hely Gésák és ninják 6. b
II.            hely Majomparádé 5. b
III.           hely Zootropolis lakói 5. a
IV.           hely Pálcika táncika 6. a

 

7-8. évfolyam

I.             hely Indiai táncosok 7. a
II.            hely The Fox  (Rókák) 8. o.
III.           hely Éjszaka a babaházban 7. b

A helyezetteket tortával jutalmazta a zsűri.

Az eredményhirdetés után a szünetben szendvicseket, süteményeket és üdítőt vásárolhattak a diákok. Majd elérkezett a várva várt tombolahúzás. A szerencsés nyertesek értékes ajándékokat vihettek haza. A fődíj torta és ajándékkosár volt.

A délután diszkóval ért véget. A jó hangulatról Méreg Attila gondoskodott. Köszönjük a munkáját.

Köszönjük iskolánk Diákönkormányzatának és vezetőjének, Tóthné Csáki Erzsébet tanárnőnek a farsang megszervezését. Köszönet illeti iskolánk pedagógusait, akik betanították a színvonalas produkciókat, valamint tombolatárgyakat ajánlottak fel. Köszönjük a Művelődési Ház dolgozóinak, hogy rendelkezésünkre bocsátották az épület helyiségeit. Továbbá köszönjük a szülőknek az áldozatos munkáját és segítségét. A szendvicsekhez nyújtott alapanyagokat, a süteményeket, a szendvicsek elkészítését és árulását és a tombola felajánlásaikat. Nélkülük nem jöhetett volna létre iskolánk farsangi mulatsága.

Továbbtanulás

Ebben a tanévben 26 nyolcadik osztályos diák jár iskolánkba. Felvételi jelentkezési lapjukat, iskolánk vezetősége február 15-ig továbbította különböző középiskolákba és gimnáziumokba.

Pályázat

A hódmezővásárhelyi Német László Gimnázium vezetésével részt veszünk a „Gyulai József Természettudományos Műhely” pályázatmegvalósításában. Ebben a tanévben is tovább folytatódik a projekt. Február 15-én második alkalommal vettek részt nyolcadikosaink, és néhány hetedik osztályos diákunk a gimnáziumban, fizika és biológia tantárgyakból labor órákon.

Halhatatlanok klubja

Február 20-án délelőtt 10 órakor a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete második alkalommal tartott előadást a Művelődési Házban. Vendégünk Dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó volt. Iskolánk diákjai, tanárai és az érdeklődők nagyon tanulságos beszélgetésnek lehettek tanúi. Megtudhattuk, hogy a birkózó hogyan szerezte meg élete első aranyérmét. Elmesélte, hogy milyen hosszadalmas és fáradságos munka vezetett ahhoz, hogy egy ember felállhasson a dobogóra az olimpián. Többek között meghallgathattuk azt is, hogyan lett Hegedűs Csabából doktor. Köszönjük Molnár Jánosnak, hogy megszervezte ezt a feledhetetlen találkozást.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.