Iskolai Mozaik

Német szavalóverseny

2018. január 30-án a Németh László Gimnázium és Általános Iskola Német szavalóversenyt és Német nyelvű versmondóversenyt hirdetett. A jelentkezőknek egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett megtanulniuk és német nyelven elszavalniuk. Iskolánkat 24 tanuló képviselte 6-8. osztályig. Az alábbi eredmények születtek:

5-6. oszt. kategória  –  III. hely: Bognár Dorina Ilona (6. b)

7-8. oszt. kategória – Különdíj: Kürtösi Dzsenifer (7. a)

Felkészítő tanáraik: Pappné Tóth Ildikó és Berényi Lászlóné

 

Szülői értekezletek

A 2017/2018-as tanév félévi szülői értekezleteit 2018. február 5-8-ig tartották iskolánk pedagógusai. A téma minden osztályban az első félév értékelése, majd az aktuális programok, és a második félév rendjének és fő feladatainak ismertetése volt.

Továbbtanulás

Ebben a tanévben 32 nyolcadik osztályos diák jár iskolánkba. Felvételi jelentkezési lapjukat iskolánk vezetősége 2018. február 15-ig továbbította a középiskolákba és gimnáziumokba.

Szépíró verseny

Ebben a tanévben is megrendezésre került 2018. február 12-én a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ Makó és térsége intézményei számára a térségi szépíró verseny. Helyszíne: a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye volt. A területi megmérettetés előtt a tanítói munkaközösség iskolai fordulót szervezett. A diákok szép számmal jelentkeztek és készültek fel a kihívásra. A helyi és a későbbi térségi versenyen is minden évfolyamnak megfelelő vonalazású lapon, korosztályának ideális mennyiségű nyomtatott szöveget kellett másolnia. Az iskolai fordulón az alábbi eredmények születtek:

  1. évf.: I. Pásztor Kitti (1. a), Vízhányó Benjámin Gábor (1. b) II. Bajusz Zsombor (1. b) III. Kelemen Eszter (1. b) Tanítóik: Szalma Erika, Kádár-Tóth Enikő
  2. évf.: I. Szabó Lilla (2. a), Megyesi Luca Csinszka (2. b) II. Mészáros Aliz Kata (2. b) III. Lőkös Alexandra (2. a)  Tanítóik: Szirbik Éva, Gilinger Tiborné
  3. évf.: I. István Szonja Mira II. Kaposta Rita III. Kun- Szabó Korina  Tanítójuk: Kecskeméti Tamásné
  4. évf.: I. Molnár Fanni (4. a), Szabó Vivien (4. b) II. Gilinger Hanna (4. b) III. Szenti Liliána Krisztina (4. a)  Tanítóik: Mihalik Jánosné, Kissné Bába Olga

A helyezettek oklevélben, az első helyezettek könyvjutalomban is részesültek.

A térségi versenyen a következő tanulók értek el helyezést:

  1. osztály: III. hely: Pásztor Kitti (1. a)

Különdíj: Csányi Enikő (1. a) Felkészítő tanító: Szalma Erika

  1. osztály: Különdíj: Mészáros Aliz Kata (2. b) Felkészítő tanító: Gilinger Tiborné
  2. osztály: Különdíj: István Szonja Mira Felkészítő tanító: Kecskeméti Tamásné
  3. osztály: I. hely: Szabó Vivien (4. b) Felkészítő tanító: Kissné Bába Olga
  4. osztály: II. hely: Barna Petra (6. b) Felkészítő tanár: Kollár Eszter
  5. osztály: II. hely: Pető Vanessza (7. b) Felkészítő tanár: Kollár Eszter

III. hely: Telek Eliza Mendi (7. b) Felkészítő tanár: Pappné Tóth Ildikó

Gratulálunk a versenyzőknek, a helyezetteknek és felkészítő pedagógusaiknak.

Farsang

Az alsó tagozat farsangi mulatságára 2018. február 14-én került sor. A délutánt az előző évekhez hasonlóan, most is a negyedik osztályos tanulók és pedagógusaik szervezték meg. A karnevál az ő produkciójukkal kezdődött, melynek címe: Lakodalom van a mi utcánkban – lakodalmas farsangi játék volt. A műsort összeállították és betanították Mihalik Jánosné, Kissné Bába Olga és Hajdúné Siket Márta tanítók. Segítségéért köszönetüket fejezik ki Kurunczi Mária Szerénke kollégájuknak. Az előadás után a többi osztály jelmezes felvonulása következett. A bemutatkozás végeztével minden gyermek egy tábla csokoládét kapott jutalmul. A diákok nagy izgalommal várták a nap harmadik programját, a tombolák kiosztását. A szünetben az előtérben üzemelt a büfé. Itt a szülők által készített szendvicseket, süteményeket, teát és üdítőt lehetett vásárolni. Egy kis pihenő után a harmadik és a negyedik osztályosok szórakoztató, táncos produkcióit tekinthettük meg. Ezután a gyermekek kedvük szerint táncolhattak a színpadon. Ezzel a programmal zárult az alsósok farsangi délutánja. A zenei aláfestést köszönjük Mészáros Istvánnak.

Másnap, február 15-én a felső tagozatosok töltötték meg élettel a Művelődési Házat. Hagyományainkhoz híven, most is minden osztály egy jelmezes, táncos előadással készült. A tanulók már hetekkel a farsang előtt lázasan gyakoroltak tanáraikkal együtt. A zsűrinek éppen ezért nagyon nehéz dolga volt, mire eredményt tudott hirdetni a sok színvonalas és ötletes produkció között. A zsűri tagjai: Somogyiné Német Klára, Zsarkó Anikó, Kádár-Tóth Enikő, Polyákné Kelemen Júlia és Szvoboda Szabolcs voltak.

Az eredmények a következőképpen alakultak:

5-6. évfolyam

I.                   hely 5. b kosarasai és szurkolótábora 5. b
II.                hely Arcok 6. a
III.             hely Rózsaszín párducok

Falusiak

5. a

6. b

7-8. évfolyam

I.                   hely Star Wars 7. a
II.                hely Egy leépülés története 8. b
III.             hely Nyolc év

Társadalomkritika

8. a

7. b

A helyezetteket szeletelt tortával jutalmazta a zsűri.

Az eredményhirdetés után a szünetben szendvicseket, süteményeket és üdítőt vásárolhattak a diákok. Majd elérkezett a várva várt tombolahúzás. A szerencsés nyertesek értékes ajándékokat vihettek haza.

A délután diszkóval ért véget. A jó hangulatról Siket Tamás tanár úr gondoskodott. Köszönjük a munkáját.

A farsang megszervezése iskolánk Diákönkormányzatának és vezetőjének, Tóthné Csáki Erzsébet tanárnőnek a munkája. Köszönet illeti őket és iskolánk minden pedagógusát, akik betanították a színvonalas produkciókat, valamint tombolatárgyakat ajánlottak fel. Köszönjük a Művelődési Ház dolgozóinak, hogy rendelkezésünkre bocsátották az épület helyiségeit. Továbbá köszönjük a szülőknek az áldozatos munkáját és segítségét: a szendvicsekhez nyújtott alapanyagokat, a süteményeket, a szendvicsek elkészítését és értékesítését, és a tombola felajánlásaikat. Nélkülük nem jöhetett volna létre iskolánk farsangi mulatsága.

Matematika verseny

Iskolánk 2018. február 22-én helyi tehetségkutató matematika versenyt rendezett. Az első helyezettek névsora: Szalontai László (5. b), Balogh Noémi Csilla (6. a), Sipos Fruzsina Szonja (7. b) Felkészítő tanáruk: Kelemenné Molnár Ildikó. Munkájukhoz gratulálunk.

Sportverseny

2018. február 26-án hetedik és nyolcadik osztályos diákjaink a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma által szervezett ügyességi sorversenyen vettek részt. Tanulóink eredményesen szerepeltek, 3. helyezést értek el. A csapat tagjai: Kovács Laura Fanni (7. a), Kürtösi Dzsenifer (7. a), Albert Erik Tibor (8. a), Fekete Kristóf (8. a), Horváth Zoltán (8. a), Szegvári Levente (8. a), Vizhányó Norbert (8. a), Kiss Virág (8. b), Vass Virág (8. b), Zékány Melinda (8. b). Felkészítő tanáraik: Lele Zsuzsanna és Babut Erika. Munkájukhoz és eredményükhöz gratulálunk.

 

Iskolabál

A Földeáki Návay Lajos Általános Iskola és a Földeáki Iskolásokért Közalapítvány 21. bálját 2018. április 21-én tartja, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Jegyek az iskola titkárságán megvásárolhatóak. Belépőjegy árak: 3000,- Ft/felnőtt és 1800,- Ft/diák. Kérjük a kedves szülőket, hogy 14 és 18 év közötti gyermekeik csak szülői felügyelettel tartózkodjanak a bálban! Megértésüket köszönjük.

Kissné Bába Olga

 

 

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.